Містечко «Калинова слобода» - частинка Європи в Івано-Франківську

Івано-франківське містечко «Калинова слобода» – грандіозний будівельний проект, якому немає аналогів у Західній Україні. Для будівельної компанії «Ярковиця» – це, перш за все, справа іміджу. Адже «Калинова слобода» демонструє новий рівень життя, зароджує нову філософію житлових комплексів закритого типу. Це практичне втілення мрій, реалізація амбіцій «Ярковиці» та розкриття потенціалу, помноженого на багаторічний досвід роботи в будівельній галузі.

Десятки гектарів занедбаної землі на території приміського села Крихівці за кілька років перетворилися на повноцінне, самодостатнє містечко. Тут продемонстрували новий підхід до будівництва. «Калинова слобода» підкуповує своєю продуманою до найменших деталей інфраструктурою. Життєвий простір для мешканців спроектували максимально раціонально, тому зуміли зберегли тутешню природу і геніально вписалися в існуючий ландшафт. Облаштування території довкола житлових будинків, як і самі будинки, нагадують заможні райони міст Західної Європи. Тут ти забуваєш, що «Калинова слобода» – це Івано-Франківськ, а не Женева чи, скажімо, Магдебург.

Квартири першої черги житлового комплексу вже заселені мешканцями містечка. Тут вирує життя, а люди насолоджуються затишком і комфортом «Калинової слободи».

Без перебільшення, для відпочинку та дозвілля тут є все: прогулянкові доріжки, красиві алеї, доглянуті та охайні сквери. Окремо варто виділити оглядову терасу з античною колонадою. І це все поєднано з небаченою кількістю зелені.

Територія містечка насичена різноманітними дитячими ігровими майданчиками та спортивними зонами. Вздовж пішохідних доріжок простягаються квітники та зелені насадження. Збудовані альтанки, тераси, пам’ятники, молитовна каплиця. Під відкритим небом встановили мангали, якими може користуватися кожен житель містечка. Для дітей облаштували сучасні, цікаві та, найголовніше, безпечні ігрові зони.

«Калинова слобода» – справжній мікрорайон. Тому і до транспортної інфраструктури тут підійшли комплексно. Тут до найменших деталей продумали транспортні розвязки та смуги для автомобілів. Дорожня інфраструктура максимально безпечна для пішоходів та не суперечить загальній відпочинковій атмосфері.

В багатьох будинках та поруч них є автомобільні гаражі, а на території – безліч безкоштовних місць для паркування. Тому у власників авто не буде жодних проблем з пошуком паркомісця.

Через усю територію «Калинової слободи» протікає невелика річка, яка живить водою декілька менших озер. Береги водойм не змінювали, а укріпили бетонними блоками. Озера, ставки і струмок постійно доглядають – раз на квартал їх чистять, а при потребі ще й зарибнюють.  Крім риби, тут водяться також качки та ондатри.

Прихильники активного відпочинку будуть у захваті. Для них тут спроектували футбольні, волейбольні та баскетбольні майданчики, тренажерні зали під відкритим небом, великий стадіон, бігові та велосипедні доріжки. Разом з цим, на території «Калинової слободи» працюватиме спортивний комплекс з фітнес-клубом та саунами.

На території першої черги вже розвивається дрібний і середній бізнес. Працюють продуктові супермаркети, аптеки, ресторани, кафе та магазинчики різного формату.

На території містечка завершують будівництво дитячого садка, який прийматиме дітей нового мікрорайону. Поруч уже працює приватний дошкільний навчальний заклад. Тож типових для мешканців Франківська проблем із садочками тут не буде.

Одразу поруч з «Калиновою слободою» - Крихівецька загальноосвітня школа. Слід відзначити, що з початку будівництва житлового комплексу «Ярковиця» постійно фінансово допомагає школі, ініціює ремонтні роботи та створює сучасні умови для навчання. А сама школа отримує можливість відкривати навчальні класи, збільшувати кількість учнів.

Поблизу центрального вїзду розташували сучасну бібліотеку та новий будинок культури. І, що не менш важливо, уся територія містечка пристосована для осіб з обмеженими можливостями.

Обслуговує житло і довколишню територію приватна ЖЕО. Тому газони і спортмайданчики завжди доглянуті, територія прибрана, сквери і зелені зони впорядковані, а озера чисті.

«Калинова слобода» - містечко закритого типу. Тому кожен його житель має спеціальну перепустку на територію комплексу. Безпеку мешканців забезпечує приватна охорона, а всю територію цілодобово контролюють через камери зовнішнього спостереження.

Житлові будинки другої черги вже споруджені. Зараз тривають завершальні роботи по облаштуванню прибудинкової території, відпочинкової та транспортної інфраструктури. В центрі містечка облаштовують широку пішохідну алею із зеленими насадженнями. Довкола неї працюватимуть магазини, салони, ресторани та розважальні заклади. Пішохідна алея стане сучасним аналогом франківської «стометрівки».

Паралельно розпочали  третю чергу – це останній етап будівництва. Він передбачає зведення на території «Калинової слободи» справжнього розважального та відпочинкового центру, який обєднає весь спектр послуг та дасть поштовх для розвитку бізнесу. В ньому розмістяться як розважальна інфраструктура, так і спортивний центр.

Варто підкреслити, що будівельна компанія «Ярковиця» зберегла та відновила велике озеро в «Калиновій слободі», яке до цього занепадало на раніше занедбаній території. Тепер воно чисте та доглянуте. Довкола нього запроектовано все для якісного дозвілля: пляжі, відпочинкова інфраструктура для усієї сімї, човнова станція. А в саму водойму уже запустили рибу, тому на озері можна буде ще й порибалити.

Загалом, інфраструктура «Калинової слободи» спроектована таким чином, щоб мешканці містечка, не полишаючи його меж, могли задовольнити весь спектр потреб сучасної людини. Все це дозволить вести комфортне повноцінне життя.

Дістатися до «Калинової Слободи» дуже легко. Містечко розташоване всього в декількох хвилинах ходи від супермаркету «Сільпо» та обладнане двома в’їздами: з Набережної ім. В.Стефаника та з приміського села Крихівці.

Як бачимо, «Калинова слобода» - це унікальний проект, який змінює уяву мешканців міста про якісне, зручне та сучасне житло. На території містечка знаходиться консультаційний відділ, де представники будівельної компанії «Ярковиця» нададуть повну інформацію про містечко та проведуть цікаву екскурсію.