Мінрегіон планує розвивати гірські території України

Мінрегіон розробляє GIS-модель просторового розвитку гірських територій Карпат для поліпшення стану довкілля і транспортного сполучення, забезпечення раціонального розвитку регіонів.

Мінрегіон розробляє GIS-модель просторового розвитку гірських територій Карпат. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує прес-служба Мінрегіону.

 

Зазначається, що GIS-модель просторового розвитку враховує всі вихідні дані плюс додаються всі проекти, що будуть реалізовані до 2027 року – підприємництво, транспортна, інженерна, виробнича, телекомунікаційна, інженерна інфраструктура, сільське господарство, туризм, екологія та багато інших.

 

Також у розвитку гірських територій використовується:

Стратегія ЄС для Карпатського регіону;

Стратегія ЄС для Дунайського регіону;

Карпатська мережа регіонального розвитку;

Концепція розвитку гірських територій українських Карпат на 2019-2027 роки.

GIS-модель забезпечить комплексний просторовий підхід та узгодження заходів з управління розвитком територій кожної з областей гірського регіону, а також окремих секторальних стратегій розвитку.

Вона включатиме в себе пропозиції щодо перспективних напрямів просторового розвитку гірських територій Українських Карпат, раціонального природокористування, збереження природної та культурної спадщини, що дозволить: визначити інвестиційно привабливі території та їх оптимальне функціональне навантаження; поліпшити стан довкілля та захист від небезпечних природних процесів; підвищити транспортне сполучення і доступності об’єктів соціального обслуговування; забезпечити раціональний розвиток господарського комплексу регіону, виявити потенційні точки зростання. 

 

Джерело