Марцінків просить передати міжнародний аеропорт Івано-Франківська у комунальну власність

Звернення до Івано-Франківської обласної ради та облдержадміністрації міський голова Руслан Марцінків озвучив на сьогоднішній позачерговій сесії міської ради.

Летовище має стати спільною власністю міста та області, і аж ніяк не бути приватним аеропортом, йдеться у заяві мера. Мовляв, це знищує конкурентність на ринку перевезень, а значить - псує імідж Івано-Франківська на міжнародній арені.

 

Відтак виконавчий комітет готовий прийняти міжнародний аеропорт Івано-Франківська у комунальну власність міста.

 

"Приватники догосподарювались так, що стан об'єкту лише погіршується. Йдеться не тільки про авіаперевезення, але й інфраструктуру. Теперішній власник не виконує свої зобов’язання згідно з договором концесії, що у свою чергу, призвело до того, що з летовища йдуть авіакомпанії", - зазначив Руслан Марцінків.

  

Також він підкреслив, що аеропорт має грандіозне значення.

 

"Івано-Франківськ - місто нових туристичних можливостей та маршрутів. Ми відкриті для всього світу, але не зможемо цього довести, якщо не матимемо належного авіасполучення. Переконаний, що місто спільно з областю зможе забезпечити належні умови розвитку аеропорту, залучення конкурентних перевезень, відкриття міжнародних рейсів. Розвиток летовища має стати спільним пріоритетом обласної та міської ради задля туристичного розвитку Прикарпаття", - резюмував Руслан Марцінків.