Конфедерація будівельників просить відновити продаж будівельних матеріалів


Однією із умов повноцінної роботи будівельної галузі є зняття карантинних обмежень на роздрібну торгівлю будівельними матеріалами, виробами та обладнанням.

 

Про це йдеться в зверненні Конфедерації будівельників України.

 

З таким зверненням Конфедерація будівельників України (КБУ) звернулася до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та інших урядовців, повідомив президент КБУ Лев Парцхаладзе.

 

«Закрита роздрібна торгівля не дає можливості українцям будувати для себе, облаштовувати свою оселю та навіть робити дрібний ремонт, наприклад замінити розетку чи кран», – зазначив він.

 

За словами Лева Парцхаладзе, будівельна спільнота потребує внесення змін до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» шляхом доповнення переліку дозволеної господарської діяльності торгівлею будівельними матеріалами, виробами та обладнанням, в тому числі в торгових мережах, будівельних магазинах, будівельних ринках. А зі свого боку обіцяє дотримуватися відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

 

«Будівельна галузь – одна з ключових в українській економіці. Минулого року внесок у ВВП від будівельної галузі склав 2,5%. Задля пришвидшення темпів зростання економіки, ще у січні 2020 року Уряд мав на меті досягти середньоєвропейського рівня у 6%», – підкреслив він.