Мінрегіон підняв рівень кошторисної заробітної плати у будівництві

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України переглянуто рівень кошторисної заробітної плати при визначенні вартості будівництва. У 2017 році його орієнтовний розмір складає від 3590 до 5500 гривень, що відповідає середньому розряду складності робіт у будівництві 3,8 при виконанні робіт у звичайних умовах.

Про це повідомив заступник Міністра з питань будівництва Лев Парцхаладзе.

 

«На сьогодні прийнятий та заюстований наказ Мінрегіону від 20 жовтня 2016 року №281, який надає можливість органам місцевого самоврядування самостійно на підставі розрахунків затверджувати розмір кошторисної заробітної плати для об’єктів, які фінансуються за рахунок місцевих бюджетів. Для державного сектору, цей показник щорічно розраховуватиметься Міністерством та доводитиметься на місця. У цьому році орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати становить 3590-5500 гривень», — сказав Лев Парцхаладзе.

 

Цей показник призначений для врахування замовниками (інвесторами) при визначенні вартості будівництва на стадії розроблення проектної документації. По кожному конкретному об’єкту замовники будівництва приймають рішення щодо рівня кошторисної заробітної плати у складі вартості будівництва, виходячи з його виду та особливостей здійснення будівельних робіт на об’єкті.

 

Відповідну інформацію щодо розміру кошторисної заробітної плати та роз’яснення щодо його застосування при визначенні вартості будівництва Мінрегіон довів обласним та Київській міській державній адміністрації, центральним органам виконавчої влади та будівельним організаціям. Відповідний лист за посиланням