Компенсація за зекономлені субсидії: термін подачі заяв продовжили до 1 листопада

Кабінет міністрів України продовжив до 1 листопада термін подачі населенням заяв на виплату компенсації зекономленої частини субсидій з оплати житлово-комунальних послуг.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, пише УНІАН.

 

Представляючи проект постанови, міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що в чинному положенні про порядок призначення та надання населенню субсидій передбачено, що зекономлена частина субсидій виплачується людям відповідно до поданих заяв до 1 вересня поточного року.

 

«Але нам надходять заяви громадян, що з об'єктивних причин не всі змогли подати заяви до 1 вересня, тому пропонується продовжити терміни подачі таких заяв до 1 листопада поточного року», - сказав міністр.

 

 

Він також зазначив, що, згідно з чинною постановою, субсидії не перепризначалися на наступний термін, якщо є прострочена заборгованість більш як 2 місяці на суму понад 340 грн.

 

"У нас є звернення багатьох людей, в яких йдеться про те, що вони не визнають заборгованість і ведуть спори з житлово-комунальним підприємством. Змінами передбачається, що якщо людина подала до суду на заборгованість, до вирішення питання судом ми цю заборгованість не беремо до уваги і перепризначаємо субсидію на другий термін", - сказав Рева.