На Прикарпатті чверть мільйона сімей звернулися за призначенням субсидій

За інформацією головного управлінні статистики в області, від початку року у за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 250,5 тис сімей, що у два рази більше, аніж минулого року.

При цьому 53,4% таких звернень припадало на домогосподарства сільської місцевості.

 

Упродовж січня-серпня поточного року призначено субсидії для 272,4 тис сімей, з них у міських поселеннях – 126,1 тис , у сільській місцевості – 146,3 тис. Порівняно з аналогічним періодом 2016 року кількість таких домогосподарств збільшилась у 1,9 раза.

 

Загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у січні-серпні поточного року, становила 164 млн грн.

 

Щодо призначення субсидії готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, то таку субсидію у січні - серпні 2017 року призначено 18,6 тис сімей (80% з числа тих, які звернулися), з яких 98,1% – у сільської місцевості.

 

Загальна сума субсидій готівкою, призначених домогосподарствам у січні - серпні цього року на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу та пічного побутового палива, становила 48,8 млн грн.

 

Середній розмір призначеної субсидії готівкою у розрахунку на одне домогосподарство збільшився порівняно з минулим роком на 30% і становив 2523,1 грн.