В Україні запустили розрахунок "зимової" субсидії

В Україні офіційно розпочався процес розрахунку розміру зимової субсидії.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй Facebook-сторінці, пише НВ. 

 

"У жовтні управління соціального захисту населення автоматично розрахують розмір допомоги на опалювальний сезон усім тим, кому у травні цього року субсидію було перепризначено на новий період - 2017-2018 рр", - пише він.

 

При цьому, за словами Гройсмана, ніяких документів або довідок субсідіантам повторно не потрібно подавати або доносити.

 

Заяву та декларацію про доходи заново необхідно було подати лише сім'ям, які орендують приміщення, мають зміни в складі сім'ї - хто прописався або виписався за останній рік, і хто хоче отримати субсидію на тверде паливо.

 

Читайте також: На Франківщині вже видано субсидій на понад 160 млн грн.

 

Нагадаємо, що в кінці вересня Кабінет міністрів України змінив порядок розрахунку"опалювальної" субсидії.

 

З 1 травня 2017 року вступила в силу оновлена програма житлових субсидійдля відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

 

Крім того, з 1 серпня Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) прийняла нову методику формування тарифів на електричну та (або) теплову енергію, яка виробляється на теплових електростанціях (ТЕС), теплоелектроцентралях (ТЕЦ) і когенераційних установках.

 

А 14 вересня комісія затвердила новий порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення за принципом стимулюючого регулювання.