Кабмін готує обмеження висотності забудови

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України почало закладати в державні будівельні норми поняття так званих "блакитних ліній", які обмежують висотність забудови території у населених пунктах.

Про це під час зустрічі з підприємцями повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, пише УНІАН. 

 

"Ми готуємо запровадження "блакитних ліній" - сказав він.

 

За словами міністра, сьогодні в європейських країнах існують три обмежувальні лінії для будівництва нових будівель: червоні (існуючі та плановані межі територій загального користування, комунікації, дороги і так далі), блакитні і зелені (визначають зелені зони, сквери, парки і зони відпочинку, які ніколи не можуть бути забудовані), причому перші в Україні діють, а до впровадження останніх країна наразі не готова.

 

"Я думаю, що це буде абсолютно актуально, оскільки у нас постійно ведуться розмови щодо висотності того чи іншого будинку, тієї чи іншої історико-заповідної зони, яка забудовується. І це було б також прозоро для інвестора, який би чітко розумів, що можна, а що не можна робити", - сказав Зубко.

 

Раніше повідомлялось, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України має намір оновити державні будівельні норми і ввести поняття "блакитні лінії" для обмеження висотності забудови території у населених пунктах.