Івано-Франківськ – одне з кращих міст для життя


Франківськ впродовж декількох років гордо вважають одним з найкомфортніших міст України.

 

Чому ж столиця Прикарпаття отримала таке почесне звання, розбирався Аналітичний центр blago developer.

 


 

Інфраструктура

Пішохідна та вело-інфраструктура – два основні напрями, які зараз активно розвиває місцева влада. Найбільшими досягненнями стали декілька кілометрова велодоріжка на Набережній та  оновлена вулиця Галицька. Про рекреаційні зони теж не забули. За два роки парк Шевченка змінився до невпізнаваності: старі лавки замінили, озера почистили, а пішохідні доріжки вистелили новою бруківкою. На міському озері також триває амбітний проєкт реконструкції.

 

Безпека

Добре та безпечно себе почувають мешканці міста не тільки у світлу пору доби, але й вночі. Дослідження соціологічної групи “Рейтинг” показує, що у десятці найбезпечніших міст України, Івано-Франківськ посідає шосте місце. У головному управлінні обласної поліції цю тезу підтверджують. Загалом на Прикарпатті, впродовж першого півріччя 2019 року правоохоронці зафіксували на 9% менше кримінальних правопорушень, ніж за аналогічний період 2018 року.

 

Європейський вектор

У 2018 році Франківськ здобув престижний Приз Ради Європи. Отримали ми його за активне просування європейських ідей.

 

Івано-Франківськ впродовж декількох років працював над налагодженням міцного міжнародного співробітництва у багатьох сферах. Ці зусилля принесли хороші плоди. Наразі франківські вищі навчальні заклади тісно співпрацюють з іншими європейськими університетами, а студенти мають можливість стажуватись за кордоном.

 

Бізнес

Комфортно в Івано-Франківську не тільки жити, але й вести бізнес. Мова йде про малі підприємства. Івано-Франківськ за кількістю малого бізнесу на 10 тисяч наявного населення займає 5 місце серед обласних центрів України.

 

У 2018 році місто почало працювати ще й над підвищенням інвестиційної привабливості. Так ми отримали перше місце у рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України.

 

Житло

За темпами будівництва Франківськ теж не пасе задніх. У 2018 році місто отримало першість за швидкістю зростання обсягів будівництва з рекордним приростом у 141,5%.

 

Варто додати, що відносно інших міст, ціни на квартири у Франківську вважаються доступними.

 

Експерти визначають Івано-Франківськ, як інвестиційно-привабливе місто, в якому комфортно жити та вести власний бізнес. Щороку тут з’являються нові житлові будинки та об’єкти інфраструктури згідно європейських стандартів.

 

Купити квартиру чи комерційне приміщення від надійного забудовника blago developer можна у Містечку Соборне, ЖК Comfort Park, Паркова Алея, Manhattan, Main House, Авторський, комплексі елітних апартаментів Parus та Royal Hall.