Івано-Франківськ хоче купити у приміського села 14 гектарів землі щоб будувати заводи

Івано-Франківська міська рада хоче викупити у Хриплинської сільської ради 14 гектарів землі.

Про це під час засідання виконавчого комітету повідомив міський голова Руслан Марцінків, передає кореспондент Фіртки.

 

Там планують створити інвестиційну площадку.

 

За словами заступника міського голови з питань економіки Богдана Білика, мова йде про викуп двох земельних ділянок загальною площею 14 га у селі Хриплин, поруч із промисловою зоною, де місту наразі належить всього 4,3 гектара.

 

Мовляв, до міської влади звертаються інвестори, яким для будівництва виробничих приміщень потрібні вільні, великі земельні ділянки, яких у місті зараз немає. 

 

Зокрема, інвестори цікавляться земельними ділянками для будівництва в Івано-Франківську нового молокозаводу, підприємств з виробництва сонячних панелей та різних видів побутової техніки.

 

«Інвестори дуже рідко хочуть домовлятися з приватними особами і звертаються до міської ради з проханням знайти землю під заводи. Тому нам треба зараз зосередитися на цьому питанні. Ці землі позаростали, люди їх використовувати не будуть. Ми проведемо відповідні комунікації і отримаємо хорошу площадку», - зазначив міський голова.

Марцінків додає, що місто хоче викупити ці землі ще й для того, аби майбутні підприємства сплачували податки саме до міського бюджету.