Стадіон «Рух» «поділиться» землею під будівництво багатоквартирного будинку для учасників АТО

В Івано-Франківську планують звести житлову багатоповерхівку для учасників антитерористичної операції. Під забудову вибрана ділянка, яка перебуває у користуванні міського стадіону «Рух». Земля тут рекреаційна, так що не обійдеться без зміни її цільового призначення.

Громадська організація «Іван-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО» звернулася до департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини за дозволом на розробку детального плану території. Мова йде про будівництво багатоквартирного житлового будинку на вулиці Дорошенка.

 

Відповідне питаннями днями розглядалося на засіданні депутатської комісії з питань містобудування та земельних відносин. Там і з'ясувалося, що під забудову вибрана частина земельної ділянки, що нині перебуває у користуванні центрального стадіону «Рух».

 

До слова, у підпорядкуванні спорткомплексу знаходиться територія площею у понад 11 га. Відтак, під будівництво багатоквартирного будинку вибрана ділянка поруч із запасними полями. Та площа її поки що невідома.  

 

Однак комісія відправила дане питання на доопрацювання з пропозицією – спочатку необхідно внести зміни до державного акту на право постійного користування земельною ділянкою.

 

Простими словами, перші ніж розробляти ДПТ, громадській організації необхідно затвердити право користування ділянкою, на якій заплановане будівництво.

 

 Зображення земельної ділянки, яка перебуває у користуванні стадіону "Рух" на кадастровій карті 

 

Варто відзначити, що Центральний стадіон «Рух» займає земельну ділянку площею 11,016 га, на вулиці Чорновола, 128. Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення - для будівництва та обслуговування об'єктів фізичної культури і спорту.

 

Закон відносить її до категорії земель рекреаційного призначення. Оскільки на такій території зводити багатоквартирні житлові будинки цілком заборонено, очвидно, тут не обійдеться без зміни цільового призначення землі.