"Ґудвеллі Україна" добудує свинарники на Калущині


Cвинокомплекс, що знаходиться на території  Мостищенської та Копанківської сільських рад Калуського району, планують реконструювати та добудувати там свинарники на 30 869 голів.

 

З них свиней на відгодівлі 19 799 голів та поросят завважки 7-30 кг – 11 070 голів, пише Курс.

 

Відповідне повідомлення про плановану діяльність до Єдиного реєстру ОВД подало ТОВ “Ґудвеллі Україна” 7 липня.

 

Як йдеться у повідомленні, для розширення свинокомплексу планується будівництво двох свинарників, трьох ферм для відгодівлі свиней, гноєсховищ, гноєзбірника, трансформаторної підстанції, а також встановлення нового утилізаційного обладнання та розширення мережі водопостачання.

 

“Виробнича програма підприємства включає в себе увесь технологічний процес вирощування свиней (утримання супоросних свиноматок, запліднення, опорос, вирощування молодняка вагою до 6 кг та від 6 до 30 кг, а також відгодівля свиней вагою від 30 кг до 115 кг), утилізація гною та виробництво комбікормів для відгодівлі свиней”, – йдеться у повідомленні.

 

Знешкодження трупів тварин планують здійснювати в двох утилізаторах.

 

Відведення додаткових територій для провадження планованої діяльності також не передбачається. Розширювати свинокомлекс на орендованих землях  площею 50,124 га, з них: земельна ділянка площею 41, 388 га, на території Мостищенської сільської ради та земельна ділянка площею 8,736 га, кадастровий на території Копанківської сільської.

 

Найближча житлова забудова знаходиться на відстані 1,5 км від межі підприємства.