У Франківську збудують сучасний реабілітаційний центр


Громадська організація “Простір розвитку дітей” вже п’ять років працює з маленькими аутистами. Сьогодні тут регулярно займається близько сорока дітей.

 

А якщо приїжджають з районів, то їх може бути й сімдесят, пише Ратуша з посиланням на Канал 402.

 

Керівник центру Людмила Белей розповідає, власного приміщення вони не мають, тому змушені орендувати та виживати за рахунок благодійних внесків.

 

Ми своїми силами намагалися зробити для дітей ремонт, щоб було чисто й приємно. Однак, приміщення не в дуже хорошому стані, дуже незручні сходи для діток, це призводить до певних проблем. Взимку, якщо включати опалення, це буде дуже дорого для нас. Тому зараз шукаємо інше приміщення, – каже пані Людмила.

 

Створити для дітей комфортні умови вирішили їхні батьки. І хочуть реалізувати масштабний проєкт – створити в Франківську садок, а також сучасний реабілітаційни центр. Така ідея виникла у Григорія Аббязова. Чоловік запевняє, хочуть все зробити за європейськими стандартами.

 

В планах зробити дитсадочок, де будуть займатися з дітьми, які залишатимуться на групу продовженого дня. Також плануємо тут зробити Центр дитячого розвитку, – ділиться чоловік.

 

До завершення будівництва активісти просять владу надати тимчасове приміщення для дітей-аутистів. Адже реалізація проєкту триватиме до трьох років.