На Яремчанщині планують побудувати величезне нафтогазосховище


ТОВ «Нафтова компанія «Бангаз» планує створення у виснажених вуглеводневих пластах підземних нафтогазосховищ в нафтогазовій провінції Івано-Франківської області при використанні буферних об’ємів нетральних газів, що виділяються при природньому розпаду з використанням установок переробки і захоронення радіоактивних відходів.

 

Про це йдеться у повідомленні компанії.

 

«Використання нафтовиснажених пластів по загально прийнятій схемі дозволить в зимовий період зберігати до 250 тис. т нафти при нетральних буферних об’ємах. Зберігання природнього газу в межах виснажених пластів ОТГ Ворохта, Піги, Татарів до 8 млрд. м3, що відповідає по аналогії газосховищам Богородчани, Угерськ та інше», - йдеться у повідомленні компанії.

 

За даними ЄДРПОУ, засновниками ТОВ «Нафтова компанія «Бангаз» є житель Івано-Франківська Височанський Зіновій Михайлович та житель Богородчан Боднарук Володимир Юрійович.

 

ТОВ «Нафтова компанія «Бангаз» заснована у січні 2018 року. Статутний фонд становить 170 тисяч гривень. Фірма позиціонує себе як постачальник природного газу та електроенергії промисловим споживачам України.