Франківці із посадовцями обговорили скандальну забудову на Пулюя

Сьогодні, 15 лютого, на нараду до першого заступника міського голова Івано-Франківська Миколи Вітенка прийшли жителі вулиці Пулюя.

Нагадаємо, що вони борються проти зведення 10-поверхівки у своєму районі на вулицях Пулюя-Галицька, пише ГК.

 

Спочатку люди протистояли звичайному забудовнику, який поруч зі старими п’ятиповерхівками викупив невелику земельну ділянку і надумав у тісному дворі зводити висотку.

 

Та потім на паркані, який постійно нагадував мешканцям прилеглих дворів про ймовірну забудову, з’явилася нова інформація: житло на цьому місці почнуть будувати атовці в рамках соціального проекту.

 

Микола Вітенко нагадав, що раніше створили робочу групу, а тепер на нараді  жителям розкажуть, що змінилося від часу останньої зустрічі. Начальник відділу контролю за будівництвом управління з питань держархбудконтролю міськради Олег Семків розповів, що наразі забудовник не починав будівельних робіт, відповідно на місце події вони не можуть виїхати і проводити перевірку.

 

“Ми говоримо про це не один раз. Ділянка не росте і там нема де щось будувати”, – каже франківка Надія Багрій. Також вона додає, що там дуже мале місце, тому не можна говорити про те, як туди запхати будинок.

 

Микола Вітенко нагадав, що під час минулої наради два місяці тому говорилось, що без згоди мешканців ніякої будови не буде і зараз місто ніяких дозволів не давало. А Олег Семків додав, що у “Соціуму” наразі не має права здійснювати будівництво, бо у них немає декларації на виконання будівельних робіт, є декларація тільки у попереднього забудовника  і то вона  без змін. Відповідно будувати він також не може.

 

На зустріч також прийшла голова ГО “Мами Прикарпаття” Мар’яна Вершиніна, яка зазначила, що біля ділянки є дитячий садочок, тому будівництво там неможливе. Люди почали вимагати, щоб колишньому забудовнику скасували декларацію на будівництво, оскільки вона незаконна.

 

Олег Семків відповів, що скасувати декларацію можна тільки після позачергової перевірки, яку можна влаштувати після початку будівельних робіт.

 

Чиновників запитали, як далі чинити людям і що буде робити влада. Микола Вітенко повторив, що вони зараз не дають ніяких дозвільних документів на будівництво.

 

“Я вважаю, що міська рада зараз все необхідне: зібрала не одну нараду, проінформувала людей щодо ситуація та надала документи і не дала будь-які дозвільні документи на будівницво”, – відповів Вітенко.

 

Також Олег Семків сказав, що він не може сказати людям, що робити, щоб будівництво не почалось. Посадовець зазначив, що оскільки зараз будівельні роботи не початі, то це і є результатом роботи.

 

До людей звернувся представник атовців Тарас Кузь. Мовляв, людям треба зменшити градус, бо не варіант ламати паркан чи ставити на нього ікони. Окрім того чоловік зазначив, що вони хотіли змінити людям каналізацію і зробити краще ж їм, бо там є проблеми, проте люди відмовились.

 

Жителі вулиці Пулюя відповіли, що вони не хочуть робити ж воду безкоштовно, і потім їм доведеться через це жити все життя без світла у тіні багатоповерхівки.

 

Також під час зустрічі розповіли, що атовцям пропонували іншу ділянку, але вони відмовились. Проте Тарас Кузь пояснив, що вони вже гроші вклали у цю землю, тому і відмовитись.

 

Окрім того, жителі Пулюя почали вимагати запросити на нараду власника ділянки і говорити з ним. Також франківці ще раз почали вимагати забрати  декларацію у попереднього забудовника, адже якщо почнуть будувати – вже нічого не зробиш. Проте Олег Семків зазначив, що ця декларація існує, проте забудовнику вона не дає права на початок робіт.

 

Мар’яна Вершиніна підсумувала вимоги людей. Мовляв, про забудову на Галицькій-Пулюя треба взагалі забути. Вона звернулася до представників атовців, щоб ті не витрачали гроші на цю забудову.

 

Микола Вітенко закінчив, що у майбутньому якщо треба буде, то знову можна зібрати нараду.