Франківське управління Держархбудконтролю за рік прийняло в експлуатацію 38 багатоквартирних будинків

Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради підбило підсумки своєї роботи за рік.

Роботу управління з питань держархбудконтролю днями оцінив виконавчий комітет. Сьогодні оцінку його роботи даватиме міська рада. 

 

В оприлюднено проекті рішення зазначено, що за звітний період управління зареєструвало 845 дозвільних документів. Серед них найбільше надано послуг з реєстрації повідомлення про початок виконання будівельних робіт (329) та видано декларацій про готовність об’єкта до експлуатації (327).

 

 

№ з/п

Назва послуги

Зареєстровано

1

Реєстрація повідомлення про початок виконання підготовчих робіт

2

2

Реєстрація повідомлення про початок виконання будівельних робіт

329

3

Декларація про початок виконання будівельних робіт

156

4

Декларація про готовність об’єкта до експлуатації

327

5

Дозвіл на виконання будівельних робіт

11

6

Сертифікат про готовність об’єкта до експлуатації

20

 

ВСЬОГО

845

 

Як йдеться у звіті, всього від початку року прийнято в експлуатацію 38 багатоквартирних житлових будинків, 2 культові споруди, 2 дитячі дошкільні заклади у селах Крихівці та  Угорники,  а також, футбольне поле та стадіон для дитячо-юнацького та аматорського футболу на вулиці Чорновола.

 

Також було прийнято в експлуатацію модульну котельню в селі Угорники та завершено капітальний ремонт теплового пункту хірургічного корпусу Івано-Франківської обласної клінічної лікарні.

 

Крім цього, управління здійснило 151 позапланову перевірку з дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності при здійсненні підготовчих та будівельних робіт, з них 91 перівірку проведено за зверненнями громадян.

  

За результатами проведених позапланових перевірок посадовими особами управління винесено 74 постанов на загальну суму 1 515 072 грн, з яких сплачено добровільно до міського бюджету 292 086 грн, передано у органи ДВС – 124 886 грн та оскаржуються в судовому порядку на суму 1 098 100 грн.

  

В управлінні зазначають, що типовими порушеннями у сфері містобудівної діяльності є виконання будівельних робіт без поданого повідомлення про їх початок або отримання дозволу на їх виконання.