У Франківську на будмайданчику обвалилося бетонне перекриття: одна людина загинула, четверо травмовано

В Івано-Франківську п’ятеро осіб опинилися під завалами внаслідок обвалу бетонної конструкції на будівельному майданчику нового корпусу Католицької школи по вулиці Шевченка, 11.

Трагедія трапилась вчора, 22 листопада, близько 20:00 год вечора.

 

За інформацією Управління ДСНС в області, під час проведення будівельних робіт відбулось обрушення бетонного перекриття другого поверху новобудови на площі 216 кв м. Як наслідок під завалами опинилося п’ятеро людей.

 

Рятувальники за допомогою механізованого та гідравлічного обладнання врятували з під завалів четверо осіб 1982,1970,1977 та1977 років народження. Потерпілим було надано першу медичну допомогу та госпіталізовано до лікувальних закладів Івано-Франківська.

 

Під час розбирання завалів тіло п’ятого потерпілого, 70-річного чоловіка, рятувальники виявили без ознак життя.

 

На місці трагедії працював штаб з ліквідації некласифікованої події, було залучено 75 чоловік та 17 одиниць техніки, з них від Управління ДСНС в області 41 чоловік особового складу та 8 одиниць техніки.

 

Причини та обставини події з’ясовуються.

Фото Управління ДСНС 

DSC04332.JPG

 

DSC04496.JPG

 

DSC04469.JPG

 

Зауважмо, що зведення  нового корпусу Католицької школи-гімназії розпочалося у травні. У нововій будівлі мали розміщуватись спортзал, їдальня та актовий зал.

 

У грудні 2016 року департамент містобудування архітектури та культурної спадщини видав Івано-Франківському Архієпальному управлінню УГКЦ містобудівні умови та обмеження на будівництво двоповерхового адміністративного будинку по вулиці Шевченка, 11.

 

У лютому цього року була видана декларація про початок будівельних робіт. Підрядником виступає товариство з обмеженою відповідальністю «Монокарбуд».

 

Згідно даних аналітичної системи Youcontrol, ТОВ «Монокарбуд» засноване у 2006 році. Засновником та керівником фірми значиться Тимчук Андрій Степанович. Розмір статутного капіталу - 3 240 000 грн.

 

Скрін з Youcontrol