Франківська влада може «дати добро» на забудову в дворі по вулиці Федьковича, 43 в мікрорайоні Пасічна

На розгляді Івано-Франківської міської ради перебуває новий проект землеустрою, який змінить цільове призначення землі і дасть змогу збудувати 9-поверховий будинок в дворі уже існуючих багатоповерхівок в мікрорайоні Пасічна.

Будівельна компанія «Комерційне підприємство «Стандарт-ІФ» хоче змінити цільове призначення землі площею 0,10 га з обслуговування домоволодіння на будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку та переукласти договір оренди землі терміном на 5 років.

 

Для цього комерційне підприємство «Стандарт-ІФ» подало на затвердження новий проект землеустрою. Проте 15 грудня 2016 року Івано-Франківський МВК не підтримав дане рішення. Пізніше це питання розглянула земельна комісія міської ради, яка вирішила винести питання на розгляд сесії міської ради. 

територія майбутньої забудови

Як повідомляв раніше інформаційний проект «Побудовано в Івано-Франківську», будівельна «Комерційне підприємство «Стандарт-ІФ» в 2009 році купило житловий будинок на 75 м2 по вул..Федьковича, 43 в мікрорайоні Пасічна. Пізніше, для обслуговування будинку фірма взяла в оренду 0,10 га комунальної землі. Відповідно, земельна ділянка призначена для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарський будівель і споруд. Проте будівельна компанія готується на місці «особняка» збудувати 9-поверхівку.

вигляд території станом на 2015 р.

Івано-Франківська нещодавно дала дозвіл підприємству «Стандарт-ІФ» на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки цільове призначення якої змінюється з обслуговування домоволодіння на будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку по вул.Федьковича, 43.

земля на кадастровій карті

Минулого року містобудівна рада погодила проект будівництва на цій ділянці. 1 жовтня 2015 року Департамент містобудування та архітектури представив на розгляд проект багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення на вул. Федьковича, 43. Згідно проекту, будинок матиме 9 поверхів і розрахований на 36 квартир.

проект майбутнього будівництва

За даними аналітичної платформи «YouControl», директором і засновником ТОВ «Стандарт-ІФ» є Волоковецький Степан Михайлович. Заявлений статутний капітал підприємства становить 9 мільйонів гривень. А на рахунку підприємства 11 судових рішень різних інстанцій.

Компанія «Стандарт-ІФ» раніше була залучена до будівництва пам’ятника Степану Бандері на Європейській площі в Івано-Франківську. За це Степан Волковецький навіть отримав відзнаку міського голови. А в загальноміському конкурсі «Тріумф – 2011» фірма «Стандарт-ІФ» отримала нагороду «Будівельна компанія 2011 року».

проект майбутнього будівництва