Експерти відзначають стабільні темпи продажу нерухомості в Україні

Велика кількість ще нерозпроданих квартир на ринку нерухомості не є проблемою, адже зниження темпів продажів не спостерігається.

Експерти запевняють, що в даний момент велику кількість непроданих квартир не можна назвати проблемою. Про це повідомляє телеканал 112.

 

"Ми не спостерігаємо ніякого зниження темпів продажів. Згідно з останніми дослідженнями, більшість забудовників (близько 70%) не відчуває проблем з темпами продажів. Безумовно, ми реєстрували абсолютний рекорд введення в експлуатацію житла в 2016 році в розмірі 20 265 квартир, а за перші 6 місяців 2017 було вже введено в експлуатацію - 15 921 квартира. Але в той же час, з огляду на і первинний, і вторинний ринок житла, в 2016 році було зареєстровано 29 094 угод. Цей показник не включає в себе такі дані, як угоди по інвестиційним і попередніми договорами. Ми очікуємо, що даний показник досягне цієї позначки і в 2017 році. Відповідно, ми не бачимо передумов формування великого пулу нерозпроданих квартир", - каже керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Ростислав Симонов.

 

Також експерти вказують на величезний відкладений попит, який, втім, може реалізуватися тільки після поліпшення економічної ситуації і зростання обсягів іпотечного кредитування в Україні.