Експерт: в Україні забудовники пропонують житло дискомфорт-класу

Новобудови, які прийнято називати комфорт-класом містять у собі мінімальні вимоги до комфорту: зручні планування, пішохідне подвір’я, а не парковка, хоч трохи естетичний вигляд загальних коридорів і вестибюлів.

Про це розповів директор архітектурної компанії «Архіматика» Олександр Попов, повідомляє ІАП Столична нерухомість.

 

Новобудови класу комфорт передбачають небагато опцій, таку собі програму-мінімум для комфортного проживання, а все, що нижче – це вже дискомфорт-клас.

 

 

"Дискомфорт-клас  є старою «звичкою» ще з радянських часів з тодішніми підходами до будівництва, де не йшлося ні про комфорт мешканців, ні про якість робіт. До цього звикли проектувальники, забудовники і покупці, тож вже понад 25 років ще працюють за інерцією. Але буквально через кілька років цей дискомфорт-клас все-таки зникне з первинного ринку. Адже вже навіть найзатятіші забудовники дискомфорт-класу переорієнтовуються на щось, що для клієнтів є привабливішим", - зазначив Олександр Попов.

 

 

Також експерт зазначив, що ніде в світі немає такого класу житла – дискомфорт, яке пропонується забудовниками і економічно обґрунтовується як економ-клас. Найбідніші верстви населення живуть в так званих фавелах. У цьому «типі»» житла нема ні архітекторів, ні замовників - забудовники пропонують лише якісне житло.