Держгеокадастр прискорює інтеграцію України до європейської системи геопросторової інформації


Сьогодні між Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) і Нідерландським агентством з питань кадастру, земельного реєстру та картографії (Kadaster) підписано спільний план дій.

 

Підписання відбулося у рамках відвідин Kadaster українською делегацією Держгеокадастру на чолі з Головою Денисом Башликом.

 

З огляду на те, що голландська система кадастру вважається однією з найкращих та найефективніших у світі, а їхній досвід у галузі геопросторових даних є провідним, встановлення двостороннього співробітництва — це реальний шанс для України наблизитися до європейських стандартів у сфері земельних відносин, а також прискорити інтеграцію України до європейської системи геопросторової інформації.

 

Основною метою спільного плану дій є підвищення можливостей українських фахівців щодо роботи з геопросторовими даними, прискорення впровадження принципів INSPIRE та забезпечення ефективності інтеграції різних кадастрів і реєстрів.

 

Під час зустрічі Голова ради правління Нідерландського агентства з питань кадастру, земельного реєстру та картографії (Kadaster) Френк Тієрольф відзначив прогрес України в інтеграції реєстрів, відкритті даних та поєднанні кадастрів.