МВК скасував містобудівні умови на один з об'єктів у ЖК "Затишна Оселя"

Івано-Франківський міськвиконком скасував містобудівні умови і обмеження на будівництво одного з пускових комплексів багатоповерхівки у житловому комплексі "Затишна Оселя".

У селі Вовчинець, яке підпорядковане Івано-Франківській міській раді, будується великий житловий комплекс “Затишна Оселя”. Новобудова включає 12 будинків і продається під брендом будівельної компанії "ЛММ Сервіс".

 

У ході перевірки об'єкту "Затишна Оселя" редакцією медіа-проекту "Побудовано" з'ясувалось таке:

 

У квітні 2018 року агропромислова фірма “Злак” отримала містобудівні умови і обмеження для проектування об’єкта будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення №10 по генплану (2-й пусковий комплекс) на вул. Потічній, 1 у с. Вовчинець.

 

Та вже в липні 2018 року Івано-Франківська міська рада вирішила скасувати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки від 26.04.2018 р. № 44-31.2.1-01, видані Агропромисловій фірмі «Злак» для нового будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення №10 по генплану (2-ий пусковий комплекс) на вул. Потічній, 1 у с. Вовчинець.

 

Чи розпочали будівництво вищезгаданої багатоповерхівки - невідомо, Побудовано в Івано-Франківську звернулось до забудовника, та він не відповів.

 

На сайті департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини містобудівні умови і обмеження вказані як скасовані.

 

 

Нагадаємо, земельна ділянка перебуває у комунальній власності Вовчинецької сільради, її орендує ПАТ "Івано-Франківське племпідприємство". А сама агропромислова фірма “Злак” виступає суборендарем, згідно Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 

За даними інформаційно-аналітичної платформи “YouControl”, керівником та співзасновником будівельної компанії "ЛММ Сервіс" є Човганюк Василь Дмитрович. Василь Човганюк разом з сином Володимиром та Угренюком Василем Петровичем є засновниками АПФ "Злак". 

 

ПРАТ "Івано-Франківське племпідприємство" засновано кількома акціонерами. Контрольним власником є дружина Василя Човганюка - Галина.