Американський стиль інтер’єру або мікс несумісного


Прийнявши рішення купити квартиру в новобудові ЖК «Левада», Вам неодмінно доведеться обирати, в якому саме стилі оформити Вашу нову квартиру. А чому б не інтер’єр по-американськи?….

 

Що таке американський стиль? Це великий простір, який досягається за рахунок об’єднання кухні і вітальні, яка перетворюється у столову, а також використання простих недорогих будівельних матеріалів для імітування дорогого ремонту. Американському стилю також притаманна велика кількість меблів в кімнатах та зонування простору.

 

Що варто врахувати в цьому стилі? Перше, що вражає в американському стилі  – це відсутність дверей, тобто коридор, вітальню, кухню і столову не виокремлюють в окремі кімнати. Але можна виділити зони. Це робиться за допомогою пониження або підвищення рівня підлоги. Решта кімнат мають двері, підкреслюючи приватність простору.

 

Основні умови створення квартири в американському стилі:

  • розширення простору за рахунок зонування, можуть використовуватись різні перегородки;
  • декоративне оформлення не знадобиться;
  • відсутність обмежень в кольоровій гаммі, однак найбільш популярними є «земляні» кольори, а також бежевий і зелений;
  • комбіноване світло при використанні декількох джерел освітлення, в кожній зоні створюється своя атмосфера, а світильник на стелі – тільки для вітальні;
  • особливості підлоги – вона може бути як з дошки (коричнева чи світло-сіра), так і застелена ламінатом з ефектом натурального дерева, допускаються невеликі шерстяні килими світлих відтінків;
  • фарба або шпалери на стінах – з орнаментом, у світлих тонах;
  • вибір добротних і дорогих меблів, бажано, з червоних порід дерева, без зайвого декору.

 

Розглянемо особливості кожної окремої кімнати в цьому стилі…

 

 

Вітальня. На стінах шпалери, їх можна доповнити дерев’яними панелями в нижній частині. Але не слід забувати про об’єднання її з кухнею, тому зонування є обов’язковим. Частіше за все воно робиться за допомогою освітлення.

 

Обставляти кімнату меблями треба почати з центру. Тут має стояти м’який диван з кріслами. Обов’язково має бути журнальний столик. Біля стін можна поставити комоди і тумбочки, нічого високого в цій кімнаті не має бути. В якості аксесуарів або декору використовуються книжкові чи квіткові полиці і стелажі.

 

Кухня. Вона відділена від вітальні аркою, барною стійкою або перегородкою. Також можна використати багаторівневу стелю і контрасти кольорів. Щодо відтінків, то тут слід надати перевагу нейтральним тонам, жодного яскравого чи кричущого кольору ні на фасаді гарнітуру, ні на стінах.

 

Головна «фішка» «американської» кухні – це робоча зона в центрі. Має бути світильник на стелі, також повинна бути обов’язково підсвітка по усьому фартуху.

 

В якості декору використовуються штори, вазони з квітами, картини в дерев’яних рамах.

 

Спальня. Меблі для спальні переважно з темного дерева, можливе поєднання сучасних і антикварних речей. А оформлення стін і домашній текстиль слід обрати у світлих тонах.

 

В цій кімнаті з меблів обов’язково має бути ліжко, тумбочки, комод і достатньо велика шафа.

 

Ванна кімната.  Підлога вкрита керамічною плиткою, на стінах – фактурна штукатурка. Можна використати плитку-мозаїку. Сама ванна має бути білосніжною (інші кольори в американському стилі не допускаються). Також має бути обов’язково окрема мийка з тумбою і підвісна шафка з дзеркалом.

 

Дитяча кімната. А ось тут фантазії слід дати волю. Єдине обмеження – необхідність поділу кімнати на зони. Їх має бути три: для гри, відпочинку та навчання.

 

Оформлення дитячої кімнати – це яскраві шпалери, фото-шпалери, фактурні наклейки, постери і плакати. Щодо меблів, то це мають бути тільки якісні дерев’яні, бажано з цільного масиву. На підлозі має бути м’який  килим.

 

Обираючи американський стиль інтер’єру для своєї квартири, варто врахувати, що в більшості новобудов потрібно буде зробити суттєве перепланування.

 

А у квартирах ЖК «Левада» займатись переплануванням не має потреби.