Відомо, які регіони України забудовують найактивніше та що планують збудувати на Прикарпатті


За п'ять місяців повномасштабної війни до Державної інспекції архітектури та містобудування надійшло близько 16 тисяч звернень.

 

Про це повідомили у пресслужбі державної інспекції, передає Побудовано.

 

Так, серед них заявки від замовників щодо нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту.

 

Які регіони забудовують найактивніше?

 

За даними інспекції, лідером із прийняття об’єктів в експлуатацію стала Київська область. За час війни від забудовників надійшла найбільша кількість звернень на отримання сертифікатів.

 

Звернення по об’єктах надходять і з деокупованих територій, які поступово відбудовуються після вторгнення російських окупантів.

 

Найбільша кількість звернень на видачу дозволу на виконання будівельних робіт надійшла щодо об’єктів на території: Львівської області; Київської області; Хмельницької області.

 

Левова частка виданих дозволів на будівництво стосуються робіт з реконструкції та капітального ремонту об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема медичних закладів.

 

Також надходять звернення і щодо будівництва нових об’єктів — на Київщині, наприклад, збудують завод листового скла, на Прикарпатті — аквапарк, у Києві — новий храм.

 

Загалом, зазначають у відомстві, з 15 березня до 15 липня головні інспектори будівельного нагляду опрацювали: 5 709 повідомлень про початок будівельних робіт; 8 900 декларацій про готовність об’єкта до експлуатації; 420 заяв на видачу дозволу на виконання будівельних робіт; 344 заяви на видачу сертифіката про прийняття об’єкта в експлуатацію; 1 315 змін до повідомлень, декларацій та дозволів.

 

«Звісно, про відновлення довоєнних темпів будівництва говорити зарано, оскільки досі є окуповані області та регіони, де ведуться активні бойові дії. Проте, у порівнянні з попередніми місяцями видно стрімке пожвавлення», — зазначили фахівці.



0 Коментарів - Написати коментар

Коментар