З’єднання Бульварів на фінішній прямій


Останню перешкоду на з’єднанні Бульварів ліквідовують комунальники. Адже саме зараз Управління капітального будівництва проводить роботи з демонтажу будинку на вулиці Сонячній, 51.

 

Демонтувати споруду планують на цьому тижні. А далі – встановлення одного дощового приймача і… – підготовка до фінішного асфальтування. Адже мережі на ділянці вже прокладені. Тож ще цього року новозбудованою вулицею зможе поїхати транспорт.

 

Як пояснює начальник управління капітального будівництва Роман Галіпчак, демонтаж – це останній крок до фінішу. Зараз розбирають прибудови. Працюють над розбором хати по-господарницьки: вцілілу цеглу передадуть для потреб військової частини.

 

«Насправді, левову частину вже зроблено. Зараз ми розбираємо хату і виходимо на фінішну пряму. На ділянці від вулиці Тичини до вулиці Бельведерської закінчимо корито. Комунікації вже всі прокладені. І тоді приступимо до верхнього шару. Думаємо, що до середини осені прокладемо асфальт», – пояснює Роман Галіпчак.

 

Міський голова Руслан Марцінків зізнається, що ці роботи знакові, адже до їх реалізації довелося подолати чимало труднощів. Але, за словами мера, все позаду, тож вже цього року дорогою планують запустити транспорт.

 

«Це буде дорога на 4 смуги. Сюди також іде велодоріжка, що з’єднається з нашим міським озером. Тому ми й запроектували таку дорогу. Насправді, нова вулиця дозволить суттєво розвантажити вулиці. Адже транспорт зможе оминути центр. За сприятливих умов вже цього року плануємо відкрити її для проїзду транспорту. Також сюди хочемо організувати і транспортні маршрути: автобуси та тролейбуси. Роботи ще достатньо. Але вона вже досить мізерна, порівняно із тим, що вже пройдено», – наголосив Марцінків.