Завдяки діджиталізації процедура отримання адмінпослуг у будівництві стане публічною і прозорішою


Впровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва за європейськими стандартами дозволить 24 години на добу і 7 днів на тиждень подавати документи і отримувати послугу в електронній формі.
 
 

 

Така інновація впроваджується з метою мінімізації впливу чиновника та корупційної складової. Завдяки діджиталізації процедура отримання послуг стане публічною і прозорішою.

 

Про це сказала міністр розвитку громад і територій Альона Бабак, коментуючи прийняття Парламентом у першому читанні за основу законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва».

 

 

«Переведення в онлайн режим адміністративних та інших послуг у сфері будівництва забезпечить прозорість діяльності органів влади та належну якість обслуговування споживачів», — зазначила вона.

 

 

Законопроектом, зокрема, передбачено:

 

 

— подання документів та отримання послуг в електронній формі 24 години на добу 7 днів на тиждень;

 

 

— запровадження електронної взаємодії між державними реєстрами за принципом «єдиного вікна»;

 

 

— включення до електронної системи контрольних примірників будівельних норм, національних стандартів, інших нормативних документів технічного характеру, які є обов’язковими для виконання;

 

 

— публічний доступ до інформації (крім персональних даних) через портал електронної системи.