Закинуту лікарню на Тарнавського перетворять на католицький садок


Триває чергова сесія Івано-Франківської міської ради. Сьогодні депутати розглянуть понад чотири десятки питань.

 

Зокрема, депутати прийняли рішення та надали дозвіл на списання нежитлових будівель, розташованих за адресою Тарнавського, 12, пише Фіртка.

 

Варто наголосити, що це територія колишньої залізничної лікарні на території якої, у майбутньому, побудують католицький садок.

 

За словами міського голови Руслана Марцінківа, прийняте рішення дозволяє демонтаж старих гаражів, на місці яких буде споруджено дитячий майданчик.

 

"На цій території буде католицький дитячий садок. Так у нас буде повна система: католицький дитсадок, початкова школа на Василіянок і середня на Шевченка. Рішення про передачу території ми будемо погоджувати на наступних сесіях. Сьогодні ж ми приймаємо рішення про демонтаж старих гаражів на території, де згодом будуть ігрові майданчики", - пояснив міський очільник.

 

Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин звернувся офіційним листом до міського голови Руслана Марцінківа з проханням спільно реалізувати соціальний проєкт – відкриття дитячого садка в Івано-Франківську.

 

Архієпархія УГКЦ запропонувала зробити реконструкцію будинку по вулиці Тарнавського, 12 під дитячий садочок з умовою збереження архітектурної пам’ятки. Будівля, площею 2033 м², суттєво постраждала від минулорічної пожежі.

 

За попередніми даними, майбутній дошкільний заклад зміг би розмістити 80-120 дітей.