Завершуються роботи з відновлення садка «Подоляночка»


До 1996 року він функціонував як ДНЗ «Львівської залізниці». У 2013 році садок передали у власність громади Івано-Франківська.

 

Сьогодні на місці відбулась нарада з підрядником, замовником робіт та з ВО директора закладу Анжелікою Зубрицькою.

 

«Обговорили з робітниками, як пришвидшити темпи реконструкції, щоб діти якомога швидше зайшли в цей садок. Були моменти з газовиками, зараз важко погоджувати підключення котелень. Але це позаду, тому працюємо далі. Тут нам важливо було зберегти не саме приміщення, а територію. Адже район великий, стрімко розвивається і дуже потребує дитсадка», – розповів міський голова Руслан Марцінків.

 

Коли з приміщеннями буде лад, у дворі облаштують яскраві ігрові павільйони. За проєктом потужність садка – 7 груп (2 ясельні та 5 дошкільних) і він зможе вмістити майже 200 малят.

 

Крім того, на різному етапі виконання перебуває будівництво інших навчальних закладів. Наступного місяця планують відновити зведення садка в Крихівцях, також там готуються добудовувати школу.

 

Завершується будівництво школи в Хриплині, в Опришівцях починають проєкт добудови школи-садка.

 

Міський голова також акцентував, що є угоди з кількома забудівниками, які мають передати місту новозведені садки. Зокрема, будують ДНЗ на БАМі і житловому комплексі «Липки».