За добудову пам’ятки архітектури на вулиці Грушевського відкрили кримінальне провадження


22 квітня на сесії Івано-Франківської міської ради обговорили скандальні добудови на Грушевського, 1 та Незалежності, 34а.

 

Депутат Іван Гарасимко поцікавився, як відреагувала поліція на виявлені порушення.

 

“В нас сталась неприємна історія з пам’яткою архітектури на Грушевського, 1. Там невідомі підприємці викопали незрозумілий підвал. Цей будинок є пам’яткою архітектури, він має охоронний договір. Хтось реставрує у місті пам’ятки архітектури, а хтось руйнує, щоб збагатитись. Чи були звернення в Національну поліцію? Чи вони якось відреагували? Як ми будемо присікати такі ганебні речі?, – поцікавився в мера Іван Гарасимко, пишуть Версії.

 

Нагадаємо, минулого тижня муніципальна інспекція виявила два порушення: проведення земляних робіт без дозвільних документів та пошкодження фасаду будинку пам’ятки архітектури на Грушевського, 1, та незаконну забудову тротуару – облаштування бетонної основи під літній майданчик на куті вулиць Незалежності та Січових Стрільців.

 

“Більше тижня тому звернулись у поліцію, заява зареєстрована і відкрито кримінальне провадження. Але одна проблема. Є заборона Кабміну для накладання штрафу Архбудконтролем. Зважаючи, що це пам’ятка архітектури, мав би штрафувати Архбудконтроль області, бо це їхні повноваження. Але вони посилаються на те, що в них немає тепер повноважень. Наша інспекція з благоустрою оштрафувала, але цей штраф дуже невеликий. Тому було прийнято рішення звернутись в поліцію по двох об’єктах – на Грушевського та на Січових Стрільців, де підприємець вирішив забетонувати тротуар під літній майданчик. Вони користуються тим, що зараз карантин. Документів ніяких на проведення робіт ні на Грушевського, ні на Січових стрільців немає”, – розповів міський голова Руслан Марцінків.