Які квартири цікавлять покупців сьогодні?

Аналітичний центр Благо дослідив основні запити від покупців, які квартири на ринку нерухомості зараз користуються найбільшим попитом.

На первинному ринку популярність надалі тримається на квартири з невеликою площею та компактним плануванням. Причиною такої тенденції залишається невисока купівельна спроможність населення. Бюджет покупки скорочуються до мінімуму, тому покупці здебільшого обирають одно-двокімнатні квартири площею від 40 до 60 кв. м. без габаритних лоджій чи балконів.

 


Також простежується зростання покупок житла від 17 до 35 кв. м. Зазвичай одинаки обирають помешкання невеликої площі, проте за останні роки зросла частка сімей, які теж селяться в квартирах економ-класу.При купівлі також немалу роль відіграє планування і враховується практичність кожного квадратного метра. Квартири, де є гострі кути, колони, довгі, нефункціональні коридори, поступаються у виборі житлу квадратної форми зі зручним зонуванням.

 

 

Найбільш важливим пунктом залишається локація нового житла. Квартири навіть з найкращим плануванням втрачають затребуваність, якщо новобудова розташована в мікрорайоні із погано розвиненою інфраструктурою.

 

 

 

Популярністю найбільше користується помешкання з такою ж концепцією як містечко “Cоборне” та «Паркова алея» в Івано-Франківську. Хороше транспортне сполучення, зелені зони, наближеність до рекреаційних зон залишаються в пріоритеті.