Від громадськості очікують пропозицій щодо вирішення питання забудови франківського міського озера


24 травня відбулось третє засідання тимчасової контрольної комісії ради щодо незаконної забудови навколо міського озера.

Конктрольна комісія напрацювала ряд пропозицій, які нададуть міському голові Івано-Франкіська Руслану Марцінківу. Комісія планує розглянути чотири питання. Крім того, за словами голови комісії Віталія Мерінова, надійшло п'ять звернень від місцевих активістів щодо вирішення цього питання, пише Фіртка.

Мерінов наголосив, що він надалі готовий приймати пропозиції від громадських активістів.

«Подавайте свої пропозиції. Думаю, ми з вами дійдемо до якогось рішення», - відмітив Мерінов. Крім того, за словами активіста Тараса Случика, від Миколи Ковальчука також очікують на подачі письмових пропозицій альтернативного вирішення питання .

Як відмітив Сергій Адамович, на попередньому виїзному засіданні на озері було домовлено заслухати сьогодні головного архітектора міста Дмитра Нижника. Однак, питання щодо будівництва Вамбудом, яке ведеться на озері відклали, мовляв, необхідний ще час на вивчення всієї документації.

Відтак комісія про оновлення програми ведення містобудівного кадастру та забезпечення у зручний час і доступ до публікацій всіх даних містобудівного кадастру на офіційному сайті виконавчого комітету.

Міського голову просять взяти ці пропозиції на особистий контроль, а також розглянути питання щодо розробки детального плану території навколо міського озера.

Крім того, Василь Андріїв попросив голову комісії Віталія Мерінова на наступне засідання запросити тих забудівників, які уже забудували міське озеро.

«Я би дуже хотів побачити тих осіб, і зрозуміти що громада як в компенсацію отримає взамін. Вони зобов’язані збудувати якийсь соцпроект чи щось таке. Дуже важливо, щоб ці люди були тут. Тому дуже наполегливо прошу публічно запросити цих людей», - зазначив Андріїв.

"Нам треба знайти конструктив, бачення якого дідька забудували це все. І без образ. Ми говоримо про місто, а не про одну людину. Тому що у мене таке враження, що деякі люди приходять покричати. Я вас дуже прошу нам потрібен конструктив",- додав Андріїв.

 Представниця комісії від громадськості, журналіст Наталія Голомідова пояснила необхідність розробки детального плану території.

«У ньому ми можемо проговорити те, щоб максимально зберегти ті зелені зони, які ще можна зберегти. Там прописується поверховість. Цей документ є незмінним для жодного забудовника. Порушення карається законом. Тому я хочу, щоб усі розуміли детальний план території – це те, що ми можемо зробити на сьогодні. Якби ми зробили це ще 5років тому, тоді не було б цієї комісії», - зазначила Голомідова.

Наступне засідання комісії орієнтовно відбудеться наступного четверга о 17.00 годині.