Комісія міськради затвердила висновок щодо забудови території біля міського озера ВАМБУДом

На засіданні тимчасової контрольної комісії щодо незаконної забудови навколо міського озера прийнято кінцевий варіант пропозицій для міської ради.

За результатом роботи комісії її члени рекомендуватимуть міській раді залишити за ПП "Вамбуд" територію 0,3 га – з будинком, зоною паркування, тенісними кортами та іншими спортивними об’єктами.

Іншу половину території, також площею 1,58 га затвердити під сквер та вже у 2017 році облаштувати його коштом міського бюджету.

Як заявив голова тимчасової депутатської комісії Віталій Мерінов таке рішення є компромісним як для громади так і для забудівника.

"Є напрацювання з "Вамбудом" та громадськими активістами, думаю, всі будуть задоволені. Знайшли компроміс. Будівництва трьох будинків не буде. Є один 7-поверховий, і більше на тому місці багатоповерхових будинків не буде. На місці двох будинків, які "Вамбуд" мав там збудувати, будуть об'єкти для занять спортом", – повідомив Віталій Мерінов.

Нагадаємо, Тимчасова контрольна комісія була створена 26 квітня 2016 року. До її складу ввійшли громадські активісти, які виступили проти незаконної забудови навколо міського озера. Головою обрали депутата від УКРОПу Віталія Мерінова.