В Івано-Франківську побудують сучасний спортивний комплекс на 5 тис місць

Спорудження грандіозного спортивного комплексу планують розпочати наступного року.

Про це 28 листопада, на засіданні постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова розповів перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, повідомляє Місто. 

 

Комплекс планують збудувати на вулиці Шухевича, 16-21. Саме ця земельна ділянка є у власності обласної ради й загалом, як зауважив Гладій, ідеально підходить під будівництво такого комплексу.

 

Ми провели обстеження, які показали, що саме це місце є оптимальним для спорудження такого виду будівлі, – прокоментував Гладій.

 

Кошти на будівництво планують залучати звідусіль: обласного та міського, державного бюджетів, а також з державних програм через Міністерство молоді та спорту. Поки вартість будівництва невідома, адже всі детальні розрахунки планують розпочати вже наступного року. До березня планують завершити земельні питання.

 

Варто вже при формуванні бюджету на наступний рік закласти кошти на це. Аналогів спортивному комплексу не буде в усій Україні, – озвучив амбітні плани Гладій.

 

У комплексі буде передбачено від 3 до 5 тисяч посадкових місць, 6 доріжок по колу, легкоатлетичний манеж, волейбольний, баскетбольний та футбольний майданчики. Планують також організовувати тут концерти. Крім того, під комплексом передбачать 350-550 паркомісць.

 

Розпочати його будівництво мають наступного року.