Виконком погодив забудову закинутої ділянки по Незалежності

Наприкінці серпня виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради погодив видачу містобудівних умов та обмежень для нового будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення на вулиці Незалежності, 87а. Містобудівна документація була видана фізичній особі.

При цьому містобудівні умови та обмеження були погоджені із четвертої спроби. Продовж року виконком три рази відмовляв у видачі містобудівної документації для забудови ділянки на вулиці Незалежності, 87а.

 

За даними кадастрової карди, за вказаною адресою зареєстровано дві земельні ділянки. Однією із них є ділянка площею 0,0696 га, із цільовим призначенням - для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Земля перебуває у приватній власності Качур Наталії Михайлівни.

 

Також в інформації із Державного земельного кадастру є відомості про зареєстроване обмеження у використанні земельної ділянки - охоронна зона навколо інженерних комунікацій.

 

Відомо, що у жовтні 2017 року Івано-Франківська міська рада затвердила проект землеустрою для зміни цільового призначення ділянки з будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) на будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення.

 

За адресою вулиця Незалежності, 87а зареєстрована ще одна ділянка, право власності на яку теж зареєстроване на Качур Наталію Михайлівну. Площа землі складає 0,0304 га, цільове призначення - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

  

Також на цю ділянку, як і на попередню, поширюється обмеження у використанні земельної ділянки - охоронна зона навколо інженерних комунікацій.

 

В реальності по вулиці Незалежності, 87а знаходиться невеликий клаптик землі. Від сторонніх очей ділянку відділяє будівельний паркан. Коли саме він був встановлений, невідомо.  Проте, різноманіття трав та бур’янів, що там ростуть, видно навіть із-за високого огородження. Деякі рослини сягають висотою з людський ріст. Поміж трав видніються закинуті дерев’яні конструкції та купи сміття. Припускаємо, що саме на цій ділянці заплановане будівництво. 

  

Хоч територія і знаходиться у кроковій доступності від центру міста, з вулиці Незалежності її майже не видно. Ділянку закривають собою житлові висотки, а зі сторони вулиці Марійки Підгірянки – малоповерхові жилі будинки. Фактично, ділянка знаходиться між існуючими будівлями. 

 

Так виглядає ділянка на вулиці Незалежності, 87а