В Івано-Франківську легкоатлетичний стадіон ІФНТУНГ готують до масштабних змагань. ФОТО


В Івано-Франківську добігла кінця реконструкція стадіону імені Гемби, який функціонує на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу, пише Побудовано.

 

Реконструкція триває з 2017 року, коли між Університетом та Івано-Франківською обласною державною адміністрацією було підписано документ про «Алгоритм капітального ремонту легкоатлетичного стадіону університету».

 

Відповідно до документу, роботи тривали з літа 2017-го і почалися з реалізації першого етапу проєкту оновлення покриття легкоатлетичних бігових доріжок. Перший етап проєкту реалізувала компанія ПБС.

 

За допомогою спеціального геодезичного обладнання було зроблено розрахунки, встановлено асфальтобетонну основу та водовідведення, стадіон облаштовано стандартними стрибковими ямами, а трибуни — бруківкою.

 

Пізніше розпочалася реконструкція під трибунних приміщень та встановлення пластикових сидінь.

 

Зауважимо, що на базі спортивного комплексу імені Гемби діє стадіон з футбольним полем, легкоатлетичні бігові доріжки з гумово-бітумним покриттям, легкоатлетичний манеж, спортивні зали для заняття футболом, волейболом, баскетболом, боксом, боротьбою, важкою атлетикою, фітнесом, великим та настільним тенісом.

 

Днями на стадіоні в тестовому режимі почали облаштування сектору для стрибків з жердиною та сектору для стрибків у висоту.

 

Також обстежили можливість роботи телевізійної зйомки під час змагань. комунікативні можливості, наявність приміщень для роботи різних суддівських груп, обговорили проблемні питання які слід вирішити.