Сучасний та європейський: на стадіоні ІФНТУНГ облаштовують трибуни для глядачів


В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти й газу триває реконструкція спортивного комплексу ім. Гемби, який є другим в Україні за масштабами (5 га) та єдиним в області, який відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд.

 

Капітальний ремонт проводиться відповідно до спільного проєкту університету та обласної державної адміністрації «Розвиток молодіжного спорту в Івано-Франківській області».

 

Його реалізація включає: капітальний ремонт манежу, проведення відповідних електромонтажних робіт, облаштування футбольного поля, встановлення поліуретанового покриття бігових доріжок, легкоатлетичних секторів, закупівля та монтаж спортивного обладнання, облаштування огорожі та проведення благоустрою території, а також підготовки та подання документації для отримання сертифікату легкоатлетичного стадіону відповідної категорії.

 

Наразі на легкоатлетичному стадіоні завершують роботи з реконструкції трибун для глядачів. Загалом тут встановлять близько тисячі індивідуальних сидінь.

 

Після повної його реконструкції з’являться всі умови для того, щоб на Прикарпатті проводились повноцінні легкоатлетичні змагання не тільки всеукраїнського, а й міжнародного рівнів.

 

 

Роботи з реконструкції стадіону спорткомплексу розпочались 12 червня 2018 року: демонтували верхній шар поля, встановили новий рулонний газон, облаштували систему автоматичного поливу поля та дренажну систему, нове поліуретанове покриття бігових доріжок та встановили огорожу.

 

Також вже змонтовано спортивне обладнання й облаштовано благоустрій території.