Утеплювати житло планують лише 17% українців

Можливість проведення будівельних робіт із застосуванням теплоізоляції в найближчому майбутньому розглядають лише 17% опитаних жителів України, свідчать дані дослідження компанії GfK.

За даними компанії, в ході опитування було встановлено, що близько 20% українців вже мали досвід утеплення своїх жител. Найбільш поширеними роботами по теплоізоляції стали утеплення зовнішніх стін (84% випадків) і покрівлі (15%), а також ізоляція комунікацій і звукоізоляція (по 8%).

"Причина того, що термомодернізація житла не стає масовим явищем, в першу чергу, знаходиться в економічній площині – ремонтні роботи не плануються через брак коштів”, – зазначає компанія

Як стверджує GfK, рівень інформованості населення про діючі програми фінансового стимулювання заходів з термомодернізації житла в Україні досить невисокий.Так, більшість опитаних компанією респондентів не знало про програму відшкодування частини кредитів на підвищення енергоефективності та термомодернізацію житла, що реалізується Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження.”Як показало дослідження, знання про” теплих кредитах “залишається досить низьким – більше 70% респондентів навіть не чули про таку можливість”, – зазначає GfK.

Дослідження проводилося компанією GfK в квітні-травні 2016 року методом кількісного опитування по всій території України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Всього опитано 964 жителя України віком 18 років і старше.

Джерело: ubr.ua