Уряд затвердив план заходів щодо створення єдиної е-системи в будівництві


Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо створення єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

 

Відповідне розпорядження Кабмін ухвалив з умовою доопрацювання в одноденний термін.

 

“Метою проєкту розпорядження є усунення порушень у сфері містобудівної діяльності шляхом створення єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, що забезпечить прозорість системи державного архітектурно-будівельного контролю”, – сказав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

 

Він додав, що цим розпорядженням затверджується план заходів щодо створення та запровадження єдиної електронної системи у сфері будівництва, а також визначаються виконавці відповідних заходів та строки їх виконання.

 

За словами віцепрем’єр-міністра — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, запуск єдиної державної електронної системи у сфері будівництва заплановано на червень цього року.

 

“Десь на 90% система готова. Там вона два місяці розробляється – це дуже швидкий термін, тому ми сподіваємося що в червні вона запрацює”, – зазначив Федоров.

 

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва».

 

Документ передбачає створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва у складі містобудівного кадастру, що об’єднає у спільному інформаційному ресурсі всі дані про ринок будівництва. Інформація, яка міститься в базі системи (крім персональних даних), буде доступною через портал електронної системи.

 

За матеріалами УКРІНФОРМ