Уряд впровадив єдиний порядок присвоєння поштової адреси об'єктам будівництва


Уряд ввів єдиний порядок присвоєння поштової адреси об’єктам будівництва.

 

Що це дає – це дозволяє отримати адресу об’єкта будівництва і нерухомого майна за 5 днів (до цього термін становив в середньому 30 днів).

 

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

 

Постанова Кабміну №367 “Деякі питання дерегуляції господарської діяльності” набула чинності 28 квітня цього року.

 

За його словами, ці зміни будуть сприяти поліпшенню бізнес-клімату в Україні і, в свою чергу, підвищенню позиції нашої країни в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за компонентом “Отримання дозволів на будівництво”.

 

“Досі наданням поштових адрес об’єктам будівництва займаються органи місцевої влади на свій розсуд. Немає чіткої процедури, і за термінами це займає в середньому 30 днів. Звичайно, це сприяє корупційним зловживанням і гальмує ведення бізнесу. Тому для мінімізації корупційних ризиків та спрощення умов ведення бізнесу вводиться єдиний, чіткий і прозорий порядок присвоєння поштових адрес будівельним об’єктам. Вони будуть надаватися автоматично до початку будівництва разом з містобудівними умовами і обмеженнями або будпаспортом”, – зазначив Лев Парцхаладзе.

 

За матеріалами Finance.UA