Спрощення у будівництві: скасовано отримання техумов від ДСНС для будівельних об’єктів


Тепер для реалізації проектів будівництва не потрібно окремо отримувати технічні умови у Державній службі із надзвичайних ситуацій (ДСНС). Адже вимоги щодо пожежної і техногенної безпеки вже прописані у державних будівельних нормах (ДБН).

 

Відповідні зміни вступили в дію та містяться у Законі №2020-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності», який сприяв підвищенню позиції у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за компонентом «Отримання дозволів на будівництво».

 

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

 

«Раніше при проектуванні об’єкта замовники зверталися до ДСНС для отримання техумов. Проте це була зайва, по суті подвійна процедура, адже вимоги пожежної і техногенної безпеки вже прописані у ДБН. Тому, щоб прибрати цю додаткову зарегульованість, Мінрегіоном був розроблений Закон 2020, який скасував отримання техумов від ДСНС», — написав він.

 

Таким чином, було скорочено кількість дозвільних процедур на одну і терміни їх проходження для будівництва об’єктів (на 15 днів).

 

 

Інформація з офіційного сайту Мінрегіону.