Українцям, що мають двомісячну заборгованість по сплаті ЖКХ, субсидію не призначатимуть

Згідно з постановою, у разі отримання інформації про прострочену більш як на два місяці заборгованості з оплати послуг субсидія на наступний термін не призначається.

Житлова субсидія на наступний період з 1 травня не призначатиметься за наявності у споживача двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, пише УНІАН.

 

Про це йдеться в постанові уряду №300 від 26 квітня. Згідно з постановою, у разі отримання інформації про прострочену більш як на два місяці заборгованості з оплати послуг субсидія на наступний термін не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує споживача.

 

При цьому, якщо протягом двох місяців з дати інформування громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому разі - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладання договору. Крім того, документом вводиться смс-інформування та інформування електронною поштою громадян про призначення субсидії.



Читайте також: Оновлена програма житлових субсидій: що треба знати українцям?

Невикористана субсидія залишається на особовому рахунку на наступний опалювальний період.

В травні українцям перерахують субсидії: у кого можуть забрати допомогу.

Як в Україні за комунальні борги не втратити квартиру.