У Пасічній з'явився новий спорткомплекс

В Івано-Франківську, біля Німецького озера, офіційно відкрили багатофункціональний спортивний комплекс.

Проект передбачає поле для ігрових видів спорту: влітку з пісочним покриттям для пляжного волейболу та футболу, а взимку його накриватимуть модульним штучним покриттям для міні-футболу, волейболу, баскетболу.

 

У рамках урочистостей відбувся товариський матч національних збірних з пляжного футболу України та Молдови. Поєдинок завершився з рахунком 4:1 на користь української команди.

 

Після перегляду матчу очільник Прикарпаття Олег Гончарук вручив учасникам зустрічі пам’ятні призи, а команді академії НФК «Ураган» футбольні м’ячі та комплекти форми, інформує прес-служба ОДА. 

 

«Відкриття цієї арени дасть змогу діткам займатися у хороших умовах, що, переконаний, допоможе досягти високої майстерності наших спортсменів і, відповідно, найвищих результатів», - зазначив Олег Гончарук.

 

Своєю чергою, Андрій Павелко наголосив, що це перша така споруда в Україні.

 

«Ця футбольна багатофункціональна арена – перша у нашій державі. Мені дуже приємно, що її відкрили в Івано-Франківську, адже така інфраструктура дуже важлива для розвитку фізичної культури і спорту», - розповів президент ФФУ.

 

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Як писало Побудовано в Франківську, Футбольний клуб «Ураган» три роки тому отримав в оренду земельну ділянку в районі вулиці Пасічної, для будівництва спортивного комплексу з міні-футболу. Згодом клуб звернувся до міської влади з проханням продовжити термін користування орендованої ним території до 1 січня 2039 року, тобто на 22 роки. 

 

Згідно даних кадастрової карти, мова йде про земельну ділянку площею 1,62 га. Її цільове призначення – «для будівництва та обслуговування обєктів фізичної культури і спорту». За законом територія відноситься до земель рекреаційного призначення, що не суперечить меті будівництва.

 

  Земельна ділянка на кадастровій карті 

 

Ще у 2014 році міська влада виставила земельну ділянку поблизу «німецького озера» на аукціон. За умовами торгів вона передавалася в оренду терміном на 5 років, для будівництва спортивного комплексу з міні-футболу. Тоді переможцем аукціону став футбольний клуб «Ураган». В результатами торгів, розмір річної плати за оренду земельної ділянки мав скласти 77 164,80 грн. 

 

 Місцезнаходження спорткомплексу