У Пасічній розпочалося будівництво велодоріжок. ФОТО

В Івано-Франківську, після святкування Дня міста продовжилися ремонтні роботи на вулиці Галицькій: тут стартував наступний етап реконструкції тротуару з облаштуванням велодоріжки.

Ця ділянка буде від мосту до АС2, а далі, в перспективі, до повороту на Дем’янів лаз, інформує прес-служба міськвиконкому. 

 

Директор відділу дорожньої інфраструктури Мирослав Федорків зазначив, що асфальтне покриття тут було старим і розваленим. Також надходило багато скарг від мешканців, які вже давно чекали ремонту цих тротуарів. За його словами, в планах облаштування тротуару завширшки 3 метри й велодоріжку шириною 2 метри. Це має бути зручною як для пішоходів, так і для велосипедистів.

 

Роботи розпочалися від зупинки «вулиця Целевича», тому що ґрунтом, який знімають в ході робіт, підсипають майбутню основу під велодоріжку. Крім того, проектантами продумано дуже хороший дизайн на підході до вулиць Пасічна і Тролейбусна. Тут буде облаштовано велопереїзди та пішохідні переходи. Зокрема, з’явиться один новий перехід на вулиці Галицька. Він буде розташовуватися зі сторони вулиці Пасічна до Тролейбусної. Його можна облаштувати без змін у схему руху. Це має бути зручно, і в першу чергу безпечно як для велосипедистів, так і для пішоходів. 

 

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Світлина від Руслан Марцінків.