У Львові планують збудувати спорткомплекс із лижним спуском на даху (відео)

Будівництво спорткомплексу в мікрорайоні Сихів повинне розпочатися наприкінці 2018 року.

Про це сказав міський голова Львова Андрій Садовий під час вручення нагород лідерам архітектурного конкурсу проектів цього об'єкту, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

 

Йдеться про проект спорткомплексу площею 1,87 га поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, ТЦ «ВАМ» та ТЦ «Інтерсіті» у Львові. За проектом, споруда матиме чотири окремі криті зали для регбі, гандболу, баскетболу та волейболу, критий басейн для водного поло та блок адміністративно-господарських приміщень. Окрім цього, з даху споруди облаштують лижні спуски. Вартість будівництва спортивного об’єкту – 200 млн грн. А будівництво, за очікуваннями, почнуть наприкінці 2018 року. Роботи триватимуть впродовж трьох років.

 

 

"Однозначно, що цей комплекс має тут бути, він добре вписується в архітектуру Сихова. Велика радість буде для дітей, які матимуть можливість займатися різними ігровими видами спорту, плаванням, лижними видами спорту. Це – унікальний корпус і, я думаю, нічого такого в Україні немає. Теоретично ми могли б вийти на літо-осінь з готовим проектом – його експертизою, а на кінці наступного року ми могли б спробувати розпочати земляні роботи", процитували Андрія Садового у прес-службі Львівської міської ради.

 

Київській творчій архітектурній майстерні «Кудін», яка перемогла у конкурсі архітектурних проектів майбутнього спорткомплексу, Андрій Садовий вручив чек на 90 тис. грн.