У Франківську міська влада розпродує земельні ділянки неподалік арматурного заводу

У жовтні цього року міська влада виставила на торги дві земельні ділянки по вулиці Євгена Коновальця, неподалік Івано-Франківського арматурного заводу. Одну з них планували продати, а іншу – віддати в оренду. Цільове призначення обох земельних ділянок - будівництво та обслуговування будівель торгівлі.

Першу земельну ділянку площею 0,0315 га, що розташована по вулиці Євгена Коновальця, 229а, навпроти арматурного заводу, планували продати. Її стартова ціна складала 108 571 гривня. Цільове призначення землі – 03.07 «для будівництва та обслуговування будівель торгівлі».

 

За результатами аукціону, вона була продана за 124 856,65 гривень. Про це йдеться на сайті Держгеокадастру. Згідно даних публічної кадастрової карти, ділянку викупила фізична особа Ломей Ольга Ігорівна, яка з 2007 року зареєстрована як приватний підприємець. Основний вид діяльності - роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

Друга земельна ділянку, площею 0,0250 га, знаходиться поруч по вулиці Євгена Коновальці, біля кафе «Під горіхом». На земельних торгах розігрувалося право її оренди. Стартовий розмір річної плати за користування ділянкою був встановлений у розмірі 8784 гривні. Цільове призначення теж для комерції, але розігрували її саме для розташування павільйону для мийки автомобілів.

В результаті аукціону, земельна ділянка була передана на правах оренди терміном на 10 років, фізичній особі Загурському Олегу Васильовичу, який з 2011 року зареєстрований як приватний підприємець. Основний вид діяльності - надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Розмір річної плати за користування ділянкою складає 9003,60 гривень.

На сесії міської ради, яка відбулася 21 жовтня, депутати затвердили документацію та внесли до переліку земельних ділянок, які виставляються на торги ще одну ділянку, що знаходиться неподалік арматурного заводу. Мова йде про земельну ділянку по вулиці Євгена Коновальця, 229 (поруч ПВКП «Супутник»), площею 0,0910 га.

 

Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення - 03.15 «для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови». Розігруватимуть її для влаштування автостоянки.