У Франківську планують знову забудувати ділянку на вул. Вовчинецькій, 51

Незважаючи на довготривалий конфлікт та спротив мешканців сусідніх будинків на Вовчинецькій, 51 знову планують звести житлову багатоповерхівку.

У 2014 році на цій землі розгорівся скандал. Жителі будинків на Вовчинецькій, 49 та 53 нарікали, що їхні помешкання можуть розвалитися ще при копанні котлованів на цій території. За словами людей,  будинок №49 у 85-му році було визнано аварійним. Мешканців ж 53-го будинку на період будівництва взагалі залишали без доступу до власного помешкання.

Тоді всі свої претензії мешканці висували до забудовника Сергія Басараба, який на сьогодні є заступником голови ОДА, та навіть написали заяву до прокуратури. А екс-заступник міського голови Зіновій Фітель обіцяв створити комісію для врегулювання конфлікту.

Пізніше, у 2015 року між ПАТ «Залізничник» та ТОВ «Форвард групп ЛТД» виник судовий спір, щодо цієї ділянки, який виграла остання.

Наприкінці 2015 року цю земельну ділянку площею 0.0278 отримало Товариство з обмеженою відповідальністю «Форвард Групп ЛТД». Є відповідне рішення міськвиконкому, а от дозволу від міської ради віднайти не вдалося.

Згідно земельного кадастру на ній діє обмеження обтяження (сервітут) для обслуговування нежитлового приміщення (магазину) для будівництва та обслуговування  інших будівель громадської забудови. Цільове призначення землі визначають під громадську забудову.

У січні 2016 року департамент містобудування та архітектури МВК видав містобудівні норми та обмеження на спорудження будинку з приміщеннями громадського призначення. Видані вони ТОВ «Форвард Групп ЛТД».

Фірма належить Ярославу Тимощуку, який по сумісництву є ще керівником ПП «Трейд-Інвест ІФ». Вона періодично бере участь у державних тендерах. Наприклад, у червні минулого року компанія брала участь у розіграші тендеру на ремонт автомобільної дороги Львів-Мукачево. А ще раніше, у 2012 році, Шепарівська сільрада Коломийського району замовила реконструкцію котельні під дитячий дошкільний заклад на 36 дітей у ПП «Трейд -Інвест ІФ» за 1,92 млн грн.

Коли ж розпочнеться будівництво досі не відомо.

Команда "Побудовано в Івано-Франківську" продовжить стежити за розвитком подій.

ЦІКАВО

Держархбудконтроль у лютому 2015 року за цією адресою прийняв в експлуатацію індивудуальне житло та надав дозвіл про початок робіт. Замовниками були фізичні особи.