Франківська влада через суд хоче забрати приміщення у Краєзнавчого музею

Днями в Івано-Франківську презентували проект реконструкції підвальних приміщень ратуші, де планують облаштувати музей історії міста. Так як то кажуть, не підвалом єдиним, якщо згори є ще три повноцінні поверхи, яким теж можна знайти нове пристосування.

З 1958 року у ратуші працює обласний Івано-Франківський краєзнавчий музей. Раніше будівля перебувала на балансі області. Та в 2012 році ратушу остаточно передали у власність міста.

 

Тепер мерія хоче відсудити в Краєзнавчого музею частину приміщень. Як пояснив «Репортеру» директор музею Ярослав Штиркало, позов виник після того, як він відмовився передати третій поверх ратуші під зал засідань.

 

На третьому поверсі музею була постійно діюча експозиція народного мистецтва, а тепер знаходиться виставкова зала, у якій проводяться міжнародні та всеукраїнські виставки.

 

У свою чергу на сторінці музею у мережі Фейсбук з’явилося повідомлення із закликом про допомогу.   

 

«Зараз міська влада намагається забрати її для власних потреб. І нам з вами слід вирішити, що важливіше для громади – історико-мистецький простір, якого і так не вистачає, чи чергова бюрократична установа?», - йдеться у повідомленні.

 

Також дирекція музею говорить про тиск та пропозицію віддати приміщення мирним щляхом. Та оскільки музей відмовився, керівництво міста пішло до суду.

 

«Не дотиснувши» дирекцію музею віддати залу мирним шляхом, мерія почала судову тяганину. Втрата музейних приміщень негативно позначиться на туристичному потенціалі краю та іміджі міжнародної музейної справи. Просимо допомоги у небайдужих», - зазначено у повідомленні.