Франківська міська рада відсудила у спортивної організації приміщення у 870 квадратних метрів

Місцева влада вже має чималий досвід судових процесів за комунальні приміщення. Кілька місяців тому виконавчий комітет програв судові баталії місцевій єпархії УПЦ МП за приміщення колишнього дитячого садка по вулиці Чорновола, 6. Натомість, більших успіхів вдалося досягти Івано-Франківській міській раді, яка відсудила у спортивної організації нежитлові приміщення загальною площею 869,7 кв м.

Як вказано у реєстрі судових рішень, міська рада позивалася до Івано-Франківської крайової організації фізкультурно-спортивного товариства "Україна" та вимагала від неї повернути нежитлові приміщення по вулиці Чорновола, 128 А, загальною площею 869,7 кв м, з яких: адміністративний корпус площею 424,8 квм , адміністративний будинок площею 251,2 кв м, котельня площею 70,9 кв м та склад площею 122,8 кв м.

 

«Зазначені нежитлові приміщення використовуються Івано-Франківською крайовою організацією фізкультурно-спортивного товариства "Україна", у зв’язку з чим Івано-Франківська міська рада позбавлена можливості розпоряджатися цим майном. Просить позов задовольнити, витребувати з чужого незаконного володіння Івано-Франківської крайової організації фізкультурно-спортивного товариства "Україна" на користь Івано-Франківської міської ради нежитлових приміщень за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 128 А», - йдеться у документі.

 

 

Позовні вимоги мотивовані необхідністю використання спірних приміщень, які перебувають у комунальній власності, для потреб територіальної громади.

 

«Незважаючи на вимогу Івано-Франківської міської ради № 255/11.1-05/14в від 18.04.2017 звільнити приміщення для потреб територіальної громади міста, відповідач і надалі використовує спірні приміщення для власних потреб», - зазначено у рішенні.

 

При цьому, у судовому засіданні, представники відповідача позовні вимоги визнали в повному обсязі.

 

Відтак, 25 травня господарський суд Івано-Франківської області прийняв рішення на користь міської ради.

 

За даними аналітичної платформи «YouControl», Івано-Франківська крайова організація фізкультурно-спортивного товариства «Україна» зареєстрована в 2001 році. Її одноосібним засновником значиться Гонтковський Ярослав Мирославович. Керівник організації – Садоха Анатолій Юхимович.