У Франківську до реконструкції довгобуду на Софіївці залучать інвесторів

Сьогодні, 11 квітня, під час позачергової сесії міської ради, депутати прийняли рішення оголосити конкурс по залученню інвестора до інвестиційного проекту щодо реконструкції об’єкту незавершеного будівництва на вул. Софіївка, 39 під житловий будинок.

Як писало Побудовано в Франківську, ще рік тому у мерії вперше заговорили про те, щоб колишнє незавершене будівництво перинатального центру по вулиці Софіївка, 39, нарешті довести до ладу і перетворити його на багатоквартирний житловий будинок для бійців АТО.

 

Читайте також: Закинутий Івано-Франківськ: як виглядає будинок, який слугує пристанищем для прогульників та наркоманів. Фото.

 

З історії будівлі відомо, що спочатку її зводили як корпус психоневрологічного диспансеру. У 2006 році міська рада безоплатно передала довгобуд у власність територіальних громад Івано-Франківської області, з метою перетворити його в обласний перинатальний центр.

 

Однак, потім вирішили зводити новий перинатальний центр у Пасічній, а незавершене будівництво на Софіївці передати назад місту під соціальне житло. У 2015 році об’єкт незавершеного будівництва був переданий на баланс управління капітального будівництва виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

 

Сучасний вигляд будівлі 

Результат пошуку зображень за запитом

 

У квітні 2016 року депутати затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки управлінню капітального будівництва площею 0,8600 га, по вулиці Софіївка, 39, для реконструкції об’єкту незавершеного будівництва (перинатального центру) під будівництво багатоквартирного житлового будинку, з передачею її в постійне користування.

 

Вже у вересні Департамент архітектури і містобудування видав управлінню капітального будівництва містобудівні умови та обмеження на реконструкцію незавершеного будівництва під житловий будинок по вулиці Софіївка, 39.